Autopsie van een gebroken hart - An De Donder en Dominique Pauwels

De voorstelling werd gespeeld op locatie. In ruimtes die de sfeer van een oude ziekenzaal of sanatorium uitstralen.

An De Donder reist al jaren door het theaterlandschap als een freelance theatermaakster. Haar creaties voelen door hun multimediaal karakter - en ondanks hun intimiteit - als reizen aan. Meer nog dan het inhoudelijk vertellen over en uitbeelden van reizen, zijn De Donders creaties ook reizen langs en doorheen een eigen ambachtelijk omgaan met interdisciplinariteit. Ze houdt ervan dicht bij het publiek te komen door het gebruik van geluidsversterking. Haar rijke fantasie ontplooit zich aan de toeschouwer in videoprojecties en scenische transformaties. Elke creatie is zowel inhoudelijk als vormelijk een avontuur waarin De Donder de grenzen en mogelijkheden van het theater aftast en ten dienste stelt van haar fantasie en de manier waarop ze een verhaal wil vertellen.

“Als er in mijn bijzijn over liefde werd gesproken, dacht ik aan uw liefde en moest glimlachten. Als er werd gesproken over ‘mannen’ en wat ze ‘vrouwen’ aandoen, moest ik opnieuw glimlachen, want ik dacht dat u niet tot die ‘mannen’ behoorde.”

(Uit “Commentaar” Marcelle Sauvageot)

Concept: An De Donder – muziek: Dominique Pauwels – tekstbewerking: An De Donder – coaching: Michel Van Dousselaere – spel: An De Donder, Elke Dom, Ruth Becquart en koortje van 8 zangeressen Productie: LOD– coproductie: Muziekcentrum de Bijloke

Voorstellingen:

14-23 januari 2010, Gent, Bijloke

26-31 augustus 2010, Brouwershaven (NL) ism Zeelandfestival

8-9 april 2011, Neerpelt , Cultuur Noord

   
© ALLROUNDER