Musica sacra International 2004

Marktoberdorf en de hele regio willen met dit festival tonen dat er een alternatief is voor het wereldwijd toenemend geweld en de conflicten omwille van culturele en religieuze verschillen. Muzikanten zijn meestal mensen die hebben geleerd te luisteren naar anderen, naar elkaar. Dat is de eerste stap naar elkaar begrijpen. Daarom worden tijdens dit festival mensen van zeer verschillende culturen en religies samengebracht om naar elkaar te luisteren en samen te musiceren, in het teken van de vrede.

Krant AZ 1 juni 2004 Musica sacra International MarktoberdorfIn de hele streek ontvingen talrijke gastgezinnen koren en etnische muziekgroepen uit de hele wereld: Zweden, Uganda, Finland, Italië, Bulgarije, Israel, Iran, Duitsland, India Nepal.

Het festival startte met een openingsconcert met een korte bijdrage van elke deelnemende groep. Wij zongen het Agnus dei van Samuel Barber. De volgende 3 dagen zongen we telkens in een andere kerk, in Bertoldshofen, Hindelang en Landsberg, een programma met 2 delen van het concerto voor koor van Schnittke, het Agnus dei van S. Barber en we creëerden ‘de virtutibus effugantibus vitia van G. Grisi. Tenslotte luisterden we een misviering op met o.m. muziek van Norbert Rosseau en Roland Coryn.

Op het slotconcert hoorden we opnieuw alle deelnemende groepen, een indrukwekkende verscheidenheid met , na enkele dagen al, toch een zeer diep samenhoringsgevoel.

Musica sacra International 2004 Aquarius - repetitie

   
© ALLROUNDER