Overzicht van de geplande concerten

Dinsdag 11 juli 2017 om 16u00: Parelzangers

organisatie: Stadsbestuur Zottegem

locatie: OLV Hemelvaartkerk, Markt, Zottegem

Niet met risico op lijf en leden zoals de jonge parelvissers die voor een hongerloon diep in de oceaan duiken op zoek naar parels, maar wel met geduld, zorg  en liefde zocht AQUARIUS voor u elf parels uit die de wereldkoorliteratuur rijk is om op een feestelijke dag als elf juli de dag te kleuren met schoonheid, zaligheid en ontroering. Grote namen en minder grote, van nu of uit een recent verleden. Getuigen van een springlevende cultuur.

TICKETS: gratis

Meer info over het volledige 11juli-programma: http://www.cczoetegem.be/node/447

Verder lezen: concert 11/07/2017 Parelzangers

Zaterdag 7 okober om 16:00 : HAVENHUIS  - Schnittke - Pärt

Organisatie: Orfeoproducties

Locatie: HavenhuisEntrepotkaai 1, 2000 Antwerpen

Orfeoproducties organiseert een concertreeks rond Muziek en Architectuur. In deze reeks is AQUARIUS te gast in het beroemde Antwerpse Havenhuis. Het concert met muziek van Schnittke en Pärt wordt voorafgegaan door twee toelichtingen door het architectenkantoor Zaha Hadid uit Londen.

Alfred Schnittke en Arvo Pärt in één programma is niet zo gek. De stijlverschillen tussen beide zijn groot, maar dan ook weer niet zo groot dat ze elkaar niet zouden vinden in hun toenadering tot de muziek van het verleden. Allebei als onverschrokken avant-gardist begonnen, hebben ze nadien een bezinning doorgemaakt waarna ze een veel toegankelijkere toonspraak omarmden. Beide componeerden ze ook grote hoeveelheden filmmuziek. De gezaghebbende Alfred Schnittke speelde ook een belangrijke rol in het beschermen van het artistieke lot van Arvo Pärt die het, onder Russisch bewind destijds, knap lastig had met de Sovjetcensuur.

TICKETS:www.orfeo.be (nog niet beschikbaar)

 

Verder lezen: concert 07/10/2017 Havenhuis - Schnittke - Pärt

   
© ALLROUNDER