CD/DVD ARVO PÄRT Kanon pokajanen

Deze dubbel-cd brengt de live uitvoering van Arvo Pärts KANON POKAJANEN, gezongen in aanwezigheid van de componist op het Musica Sacra  Festival te Bever in 2008. Dit immens lange koorwerk prijkt bovenaan AQUARIUS’ lijst van meest gezongen composities. Een live uitvoering is eenmalig. Elke uitvoering is anders. AQUARIUS focust op twee aspecten, het muzikale en het inhoudelijke. De vele uitvoeringen nopen tot het ontsluiten van een steeds dieper begrip van deze partituur. Noem het een zoektocht, een groeiproces. Een kleine twee uur muziek uitdiepen is geen geringe opdracht, maar wel een uitdaging. Het tweede aspect is het inhoudelijke, het sacrale. Deze KANON POKAJANEN vertelt het verhaal van de zwakke, schuldige, zondige mens die boete wil doen, die op mededogen hoopt, die naar verlossing snakt. AQUARIUS vindt het zinvol om dit verhaal in een wijder, actueel perspectief te plaatsen: dat van de ontredderde wereld die wij rondom ons zien, een wereld die vrede en rechtvaardigheid ontbeert.

De komst van de componist naar de voorbereiding en de uitvoering van zijn muziek was een van de meest diepgaande ontmoetingen tussen schepper en uitvoerders in AQUARIUS’ geschiedenis. Wie de authenticiteit, de diepgang en de nederigheid van zo iemand meemaakt, voelt zich geroepen tot een blijvende zoektocht naar de essentie.

Nu ook verkijgbaar als dvd met beelden van de live-uitvoering.

Opname: 16 augustus 2008, Sint-Martinuskerk, Bever

Sound engineer: Johan Kennivé, Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Jade 699803-2

http://www.jade-music.net/jade/2013/09/arvo-p%C3%A4rt-kanon-pokajanen-ch%C5%93ur-de-chambre-aquarius-direction-marc-michael-de-smet.html

cd of dvd bestellen bij AQUARIUS:  20€  (België) of 24€ (Europa)

   
© ALLROUNDER