Geplande concerten  

   

NIEUWSBRIEF  

Hier vindt u meer contactgegevens

   

Aquarius on facebook  

   

CD Douces nuits - contemporary lullabies from around the world

Douces nuits

Contemporary lullabies from around the world

Componisten van hedendaagse, klassieke muziek zoeken vaak hun inspratie in 'hogere sferen', in grote literatuur of in klankexperimenten. Zouden zij hun creatieve brein ook ten dienste kunnen stellen van het gewone, alledaagse leven? Kunnen zij uitgedaagd worden om, bijvoorbeeld, een nieuw wiegelied te schrijven?
 
AQUARIUS vroeg het aan alle componisten waarmee het enigszins een band heeft of had. Want goede, nieuwe wiegeliedjes zijn er niet. Er zijn massa's commerciële deuntjes. Waarom zou een baby niet in slaap vallen bij een zorgvuldig gecomponeerd wiegelied dat prachtig gezongen en opgenomen is? Er zijn toch genoeg vaders en moeders die van klassieke muziek houden en zo'n belangrijk, dagelijks ritueel willen begeleiden met een smaakvol muziekje? Als studies uitwijzen dat de muziek van Mozart een weldadige invloed heeft op baby's en jonge kinderen, waarom zouden componisten en zangers niet besluiten dat hier een uitstekende kans ligt om voor een alternatief te zorgen?
 
En notre époque si mouvementée, même les adultes apprécieront l’effet apaisant de ces berceuses et l’émotion qui s’en dégage. Quant aux enfants, ils bénéficieront de l’effet psychologique de ces musiques qui les apaiseront et les endormiront facilement : objectif rempli. Il faut féliciter les chanteurs d’avoir su assimiler tant de langues différentes si difficiles et ainsi réalisé une défense et illustration de la forme berceuse.

Édith Weber, « L’éducation musicale »  n°111 février 2017

Opname:  6 -8 mei 2016, O.L.Vr. van la Salettekerk Louise-Marie, Etikhove

Sound engineer: Johan Kennivé, Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Jade 699 886-2

www.jade-music.net  

cd bestellen bij AQUARIUS:  20€  (België) of 24€ (Europa)

   

Video showcase  

   

Backstage news  

PLAN ZKT UITVOERDER

De grote Frans Masereel retrospectieve in het MuZee van Oostende indachtig heeft AQUARIUS een complete remake gerealiseerd van “DE GUTS, Hommage Frans Masereel “ uit 2001. Ondertitel was en blijft: ”Muzikanten herdenken Frans Masereel”. Het resultaat is niet een historische of documentaire terugblik op leven en werk van deze unieke Belgische houtsnijder maar een liefdesverklaring van musici via nieuwe liederen, koren, historische, vergeten poëzie uit die tijd en heel veel beeldmateriaal van Masereel zelf en grote fotografen.
AQUARIUS hoopt met DE GUTS in het MuZee te staan en zoekt naar geïnteresseerde organisatoren voor dit bijzonder muzikale eerbetoon.

   
steun Vlaamse overheid
   
steun provincie Oost-Vlaanderen
   
© ALLROUNDER