Geplande concerten  

   

NIEUWSBRIEF  

Hier vindt u meer contactgegevens

   

Aquarius on facebook  

   

Het zaad onder de sneeuw

“Het zaad onder de sneeuw” is de titel van een mooie roman van de vergeten Italiaanse schrijver uit de 20ste eeuw Ignazio Silone. We ontlenen graag die titel om het over ons te hebben, het AQUARIUS van 2017. Het wordt een jaar waarin ideeën de juiste mensen samen brengt en uitgekeken wordt naar de geschikte plaats en de geschikte tijd om ze naar buiten te brengen. Niemand houdt de lente tegen die de natuur haar rechten op ontluiken en ontplooien terug geeft. De sneeuw is weg, wat gezaaid is wordt zichtbaar. Zo gaat ook de artistieke lente. Met een vol hoofd en een lege beurs spiedt de artiest in ons naar de kans om zijn creatieve droom in daden om te zetten.

Wat wacht er onder de sneeuw?

  • Een programma waarin we voor kindjes tot 4 jaar (en hun ouders of  grootouders) samen met Mirjam De Wit (www.cettiacetti.com)   iets doen met onze wiegeliedjes die we net op cd uitbrachten (Douces Nuits – contemporary lullabies).
  • Een nieuwe samenwerking met de Brusselse componist Daniel Shell (www.clicmusic.be) die Afrikaanse volksverhalen op muziek heeft gezet. (Onze  eerste samenwerking was met de opera “Hygiène de l’assasin” naar een roman van Amélie Nothomb. Wie herinnert zich dat nog? )
  • Een programma rond de poëzie van dichter Marc Tritsmans, met het koordebuut van Camiel Jansen en Wietse Bosmans, twee jonge , enthousiaste en leergierige Nederlandse componisten.(www.camieljansen.com)
  • Een samenwerking met componisten Joris van Vinkenroye (bezieler van ARANIS www.aranis.be ) en fluitiste/dichteres Yana Arns. Waar doet zijn stijl ons aan denken? Aan – elke vergelijking loopt mank, pas op – die van Garrett List die, vanuit zijn klassieke achtergrond, een nieuw soort wereldmuziek uitvindt. Maar Joris is Joris.

 Aan de wieg staan van nieuwe muziek, waar je zelf een beetje de hand in had, is een sterke emotie.

   

Video showcase  

   

Backstage news  

PLAN ZKT UITVOERDER

De grote Frans Masereel retrospectieve in het MuZee van Oostende indachtig heeft AQUARIUS een complete remake gerealiseerd van “DE GUTS, Hommage Frans Masereel “ uit 2001. Ondertitel was en blijft: ”Muzikanten herdenken Frans Masereel”. Het resultaat is niet een historische of documentaire terugblik op leven en werk van deze unieke Belgische houtsnijder maar een liefdesverklaring van musici via nieuwe liederen, koren, historische, vergeten poëzie uit die tijd en heel veel beeldmateriaal van Masereel zelf en grote fotografen.
AQUARIUS hoopt met DE GUTS in het MuZee te staan en zoekt naar geïnteresseerde organisatoren voor dit bijzonder muzikale eerbetoon.

   
steun Vlaamse overheid
   
steun provincie Oost-Vlaanderen
   
© ALLROUNDER