Overzicht van de geplande concerten

Zaterdag 24 juni 2017, 14u - 16u45 - 21u : Midzomerklanken

Organisatie: het Marca (Gemeenschapscentrum maarkedal)

Locatie:  Maarkedal,  Hofke Ter Musse - Sint Britiuskerk Etikhove - O.-L.-V.-La Salettekerk in Louise Marie

MIDZOMERKLANKEN is niet alleen een jong festival waarop AQUARIUS zingt, maar waarvan het de samenstelling ook zelf in handen heeft.

Jaargang 2 bouwt verder op de succesformule: muziek op 3 locaties, wandelen van de ene naar de andere  en, tussenin, fijnproeverij.

Om 14u brengt het Vlaamse ensemble voor oude muziek “Il Nostromo del Sogno” in Hofke ter Musse het programma “A chantar m'er”, gewijd aan de muziek van de troubadours en het thema van hoofse liefde. Voorwaar een statement in deze tijden.

We zijn erg blij dat we “Die Winterreise” van Franz Schubert kunnen aanbieden gezongen door Klemens Sander, begeleid door Cristian Peix. Dit concert gaat door om 16u45 in de Sint-Britiuskerk in Etikhove.

Zoals vorig jaar verzorgt AQUARIUS het avondconcert, om 21u in de kerk van Louise-Marie, rond een thema dat al geruime tijd heel veel culturele aandacht opeist: het wereldberoemde retabel van het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck. Het Lam Gods bezongenbrengt dit retabel onder de aandacht door elk paneel muzikaal te illustreren met een wandeling doorheen heel onze Westerse muziekgeschiedenis, van gregoriaanse hymne tot de 20ste eeuwse Pool Gorecki. Op die wandeling worden we deskundig gegidst door Lam Gods kenner par excellence Peter Schmidt. Hij zal vooral de religieuze achtergrond van alle afbeeldingen toelichten en overigens – als passioneel muziekliefhebber – heeft hij de muziek bij elk paneel gekozen . U bent in goede handen.

De eerste editie was met 3 uitverkochte locaties meteen een schot in de roos. Enkele reacties achteraf moeten u doen besluiten: HIER MOET IK BIJ ZIJN!

“We hebben ons fantastisch geamuseerd en met volle teugen genoten bij de verschillende activiteiten”

“We waren zeer opgetogen over het verloop van het festival, de concerten waren boeiend, vooral AQUARIUS was overweldigend”

“Een geslaagde namiddag, ideaal met koffie en heerlijke taart en een lekkere maaltijd voor   s ’avonds, met dranken erbij, meer moet dat niet zijn. Het was PRIMA!!!”

“Zelfs de stortregen is goedgemaakt door de maaltijd buiten, op een unieke locatie!”

“Ik kijk al uit naar de volgende editie”

“De omgeving was ook zeer mooi en wat zeer opmerkelijk was: de stilte. Er was stilte, geen geluid van autostrade of auto’s terwijl wij het Sint-Pieterspad hebben bewandeld.”

“AQUARIUS, adembenemend en zeer ontroerend”

Meer info over het programma: Het Lam Gods bezongen

Meer info: www.maarkedalmoetjebeleven.be

TICKETS: 

  • Combiticket: 3 concerten, inclusief koffie met gebak, aperitief en glaasje achteraf: 50 euro of 40 euro*** 
  • Concert Troubadoursliederen, inclusief koffie met gebak: 15 euro of 12 euro***
  • Concert Die Winterreise, inclusief aperitiefje: 20 euro of 17 euro***
  • Concert Het Lam Gods Bezongen, inclusief glaasje achteraf: 20 euro of 17 euro***

*** Inwoners van Maarkedal genieten van het reductietarief.

Tickets zijn te koop in de Bibliotheek en bij de dienst Burgerzaken of kunnen  online gekocht worden via www.maarkedalmoetjebeleven.be .

Verder lezen: concert 24/06/2017 Midzomerklanken

Dinsdag 11 juli 2017 om 17u00: Parelzangers

organisatie: Stadsbestuur Zottegem

locatie: OLV Hemelvaartkerk, Markt, Zottegem

Niet met risico op lijf en leden zoals de jonge parelvissers die voor een hongerloon diep in de oceaan duiken op zoek naar parels, maar wel met geduld, zorg  en liefde zocht AQUARIUS voor u elf parels uit die de wereldkoorliteratuur rijk is om op een feestelijke dag als elf juli de dag te kleuren met schoonheid, zaligheid en ontroering. Grote namen en minder grote, van nu of uit een recent verleden. Getuigen van een springlevende cultuur.

TICKETS: gratis

Verder lezen: concert 11/07/2017 Parelzangers

Zaterdag 7 okober om 16:00 : HAVENHUIS  - Schnittke - Pärt

Organisatie: Orfeoproducties

Locatie: HavenhuisEntrepotkaai 1, 2000 Antwerpen

Orfeoproducties organiseert een concertreeks rond Muziek en Architectuur. In deze reeks is AQUARIUS te gast in het beroemde Antwerpse Havenhuis. Het concert met muziek van Schnittke en Pärt wordt voorafgegaan door twee toelichtingen door het architectenkantoor Zaha Hadid uit Londen.

Alfred Schnittke en Arvo Pärt in één programma is niet zo gek. De stijlverschillen tussen beide zijn groot, maar dan ook weer niet zo groot dat ze elkaar niet zouden vinden in hun toenadering tot de muziek van het verleden. Allebei als onverschrokken avant-gardist begonnen, hebben ze nadien een bezinning doorgemaakt waarna ze een veel toegankelijkere toonspraak omarmden. Beide componeerden ze ook grote hoeveelheden filmmuziek. De gezaghebbende Alfred Schnittke speelde ook een belangrijke rol in het beschermen van het artistieke lot van Arvo Pärt die het, onder Russisch bewind destijds, knap lastig had met de Sovjetcensuur.

TICKETS:www.orfeo.be (nog niet beschikbaar)

 

Verder lezen: concert 07/10/2017 Havenhuis - Schnittke - Pärt

   
© ALLROUNDER