De meeste van de hierna voorgestelde CD's en DVD's kunnen besteld worden bij AQUARIUS!
Stort het vermelde bedrag op IBAN BE30 5230 8003 8011, BIC TRIOBEBB op naam van Goeyvaerts Consort vzw, Onderbossenaarstraat 12, 9680 Etikhove .Vermelding: titel van de CD + je adres. Wij zenden hem jou per post toe.

CD Douces nuits - contemporary lullabies from around the world

Douces nuits

Contemporary lullabies from around the world

Componisten van hedendaagse, klassieke muziek zoeken vaak hun inspratie in 'hogere sferen', in grote literatuur of in klankexperimenten. Zouden zij hun creatieve brein ook ten dienste kunnen stellen van het gewone, alledaagse leven? Kunnen zij uitgedaagd worden om, bijvoorbeeld, een nieuw wiegelied te schrijven?
 
AQUARIUS vroeg het aan alle componisten waarmee het enigszins een band heeft of had. Want goede, nieuwe wiegeliedjes zijn er niet. Er zijn massa's commerciële deuntjes. Waarom zou een baby niet in slaap vallen bij een zorgvuldig gecomponeerd wiegelied dat prachtig gezongen en opgenomen is? Er zijn toch genoeg vaders en moeders die van klassieke muziek houden en zo'n belangrijk, dagelijks ritueel willen begeleiden met een smaakvol muziekje? Als studies uitwijzen dat de muziek van Mozart een weldadige invloed heeft op baby's en jonge kinderen, waarom zouden componisten en zangers niet besluiten dat hier een uitstekende kans ligt om voor een alternatief te zorgen?
 
En notre époque si mouvementée, même les adultes apprécieront l’effet apaisant de ces berceuses et l’émotion qui s’en dégage. Quant aux enfants, ils bénéficieront de l’effet psychologique de ces musiques qui les apaiseront et les endormiront facilement : objectif rempli. Il faut féliciter les chanteurs d’avoir su assimiler tant de langues différentes si difficiles et ainsi réalisé une défense et illustration de la forme berceuse.

Édith Weber, « L’éducation musicale »  n°111 février 2017

Opname:  6 -8 mei 2016, O.L.Vr. van la Salettekerk Louise-Marie, Etikhove

Sound engineer: Johan Kennivé, Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Jade 699 886-2

www.jade-music.net  

cd bestellen bij AQUARIUS:  20€  (België) of 24€ (Europa)

CD ARVO PÄRT Magnificent magnificat

Hij is er, de lang verwachte! Wat bij de opnames al in de lucht hing is nu concrete realiteit: onze nieuwe Pärt-cd ligt in onze hand en stemt ons heel gelukkig.

Arvo Pärt zelf over deze cd:

Aufmerksam auf den belgischen Chor AQUARIUS wurde ich durch seine gelungene Aufnahme meines Bußkanons Kanon Pokajanen. Mit der neuen CD Magnificent Magnificat schaffte AQUARIUS es, einen natürlichen Bogen über sehr unterschiedliche Stücke zu spannen und mich mit frischen Interpretationen zu überraschen.
Mein Dank gilt allen Sängerinnen und Sängern von AQUARIUS und seinem einfühlsamen Leiter Marc de Smet. 
Arvo Pärt, 3/09/2015

 

Het Belgische koor Aquarius heeft mijn aandacht getrokken door zijn geslaagde opname van mijn boetecanon Kanon Pokajanen. Met de nieuwe cd Magnificent Magnificat weet Aquarius een natuurlijke boog over de zeer van elkaar verschillende stukken  te spannen en mij te verrassen met levendige interpretaties.
Mijn dank aan alle zangeressen en zangers van Aquarius en aan zijn scherpzinnige dirigent Marc de Smet.


MAGNIFICENT MAGNIFICAT bevat acht prachtige stukken die elk heel erg van elkaar verschillen en de luisteraar zullen verrassen in hun veelzijdigheid. Wie nog wil denken dat Arvo Pärt een beperkte, al te herkenbare stijl hanteert, moet zijn mening bijstellen. Elk stuk moet apart beschreven worden: het ene zeer heftig, het andere sereen, het derde etherisch, het vierde hemels-transparant, het vijfde...enzovoort.

AQUARIUS doet elk woord en elke noot trillen van inleving. In vijf talen en vijf maal vijf stemmingen. A cappella muziek over het leven nu en later. Klankgeworden geloof. De mens tussen eindigheid en eeuwigheid.

Een passende hommage aan een componist die op 11 september 2015 tachtig wordt.

Opname:  14-16 februari 2015, Abdij van Park Heverlee

Sound engineer: Johan Kennivé, Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Jade 699850-2

www.jade-music.net

cd bestellen bij AQUARIUS:  20€  (België) of 24€ (Europa)

 

CD KRISTIAAN & MAARTEN VAN INGELGEM In blijde verbijstering

OP TEKSTEN VAN ANNIE VAN KEYMEULEN

Benjamin Brittens "A Ceremony of Carols" voor vrouwenkoor en harp vormde de inspiratie voor deze cd. AQUARIUS vroeg de Gentse schrijfster Annie van Keymeulen een tekst te schrijven die verband houdt met de kerstthematiek. De componisten Kristiaan (vader) en Maarten (zoon) Van Ingelgem namen de handschoen op om deze nieuwe, rijke, poëtische tekst op muziek te zetten, om het in een concert te programmeren samen met Brittens " A Ceremony of Carols". Hun werd gevraagd om te schrijven in de geest van Brittens muziek, om inspiratie te zoeken in de eenvoud, in de heldere, vrolijke toon en in de onschuldige vitaliteit van "A ceremony of Carols", zonder daarbij hun eigen stijl op te geven.

opname : 1-3 juli 2013, O.L.Vrouw Presentatie kerk, Sint-Niklaas

sound engineer: Johan Kennivé, Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Phaedra, in Flander fields vol.82 , DDD92082

http://www.phaedracd.com

CD bestellen bij AQUARIUS: 20€ (België) of 22€ (Europa)

een stukje beluisteren?

 'de roes' uit 'Jaarringen', Maarten Van Ingelgem

'cirkelzang 1', Kristiaan Van Ingelgem

'cirkelzang 2', Kristiaan van ingelgem

 

CD ROLAND CORYN "a meeting with"

AQUARIUS nam in augustus 2012 een Cd op met koormuziek van Roland Coryn en koos, met instemming van de auteur, voor een bloemlezing uit zijn Engelstalige werken, een waarborg voor eenheid en internationale uitstraling.

Muzikale eenheid is er al: in al zijn verscheidenheid vertoont Coryns stijl  een hoge kwalitatieve homogeniteit. Coryn stelt eisen aan zijn uitvoerders. Zijn taal is gedifferentieerd en verfijnd. Deze toondichter sluit zich aan bij de hoge standaard van de moderne vocale wereldliteratuur. Directe communicatie en een helder betoog zijn hem dierbaar. Een tekst, een gedicht kiest hij voor zijn inhoud en boodschap, niet als fonetisch speeltje. Net als zijn dichters, zoekt Roland Coryn in zijn muziek naar diepte, onverschillig voor oppervlakkigheid en mode.

opname : 24-26 augustus 2012, Miryzaal van School of arts - Koninklijk Conservatorium Gent

sound engineer: Johan Kennivé, Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Phaedra, in Flander fields vol.81 , DDD92081

http://www.phaedracd.com/index.php?cPath=23&sort=2d

CD bestellen bij AQUARIUS: 20€ (België) of 22€ (Europa)

 This is my Letter to the World

 

 

CD/DVD ARVO PÄRT Kanon pokajanen

Deze dubbel-cd brengt de live uitvoering van Arvo Pärts KANON POKAJANEN, gezongen in aanwezigheid van de componist op het Musica Sacra  Festival te Bever in 2008. Dit immens lange koorwerk prijkt bovenaan AQUARIUS’ lijst van meest gezongen composities. Een live uitvoering is eenmalig. Elke uitvoering is anders. AQUARIUS focust op twee aspecten, het muzikale en het inhoudelijke. De vele uitvoeringen nopen tot het ontsluiten van een steeds dieper begrip van deze partituur. Noem het een zoektocht, een groeiproces. Een kleine twee uur muziek uitdiepen is geen geringe opdracht, maar wel een uitdaging. Het tweede aspect is het inhoudelijke, het sacrale. Deze KANON POKAJANEN vertelt het verhaal van de zwakke, schuldige, zondige mens die boete wil doen, die op mededogen hoopt, die naar verlossing snakt. AQUARIUS vindt het zinvol om dit verhaal in een wijder, actueel perspectief te plaatsen: dat van de ontredderde wereld die wij rondom ons zien, een wereld die vrede en rechtvaardigheid ontbeert.

De komst van de componist naar de voorbereiding en de uitvoering van zijn muziek was een van de meest diepgaande ontmoetingen tussen schepper en uitvoerders in AQUARIUS’ geschiedenis. Wie de authenticiteit, de diepgang en de nederigheid van zo iemand meemaakt, voelt zich geroepen tot een blijvende zoektocht naar de essentie.

Nu ook verkijgbaar als dvd met beelden van de live-uitvoering.

Opname: 16 augustus 2008, Sint-Martinuskerk, Bever

Sound engineer: Johan Kennivé, Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Jade 699803-2

http://www.jade-music.net/jade/2013/09/arvo-p%C3%A4rt-kanon-pokajanen-ch%C5%93ur-de-chambre-aquarius-direction-marc-michael-de-smet.html

cd of dvd bestellen bij AQUARIUS:  20€  (België) of 24€ (Europa)

CD LUCIEN POSMAN Welcome stranger

CD Welcom stranger - Lucien Posman

‘Welcome stranger’. Een prachttitel voor prachtige muziek van een meester in de vocale muziek. Zijn naam: LUCIEN POSMAN. Vereeuwigd op een CD en voorgesteld op een kippenvelconcert op de verjaardag van de componist: 22.3.2012. Een CD vol afwisseling en contrasten, droevige en vrolijke liederen en verhalen, solisten, kleurrijke instrumenten en meesterlijk stemgebruik.

Uit een recensie : 'Dit is een schoolvoorbeeld van verfijnd musiceren en tevens een prachtig voorbeeld van affect in plaats van effect. De opnamekwaliteit is van hoog gehalte. Heel bijzonder! ' 

opname: januari 2012, Miryzaal van School of arts - Koninkllijk Conservatorium, Gent

sound engineer: Johan Kennivé, Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

PHAEDRA, In Flanders Fields, DDD92074

http://www.phaedracd.com/product_info.php?cPath=21&products_id=153

CD bestellen bij Aquarius: 20 €  (België) of  22 €  (Europa)

  Au commencement

Verder lezen: CD LUCIEN POSMAN Welcome stranger

CD/DVD Het Lam Gods bezongen

CD/DVD Het Lam Gods bezongen

Stockverkoop CD/DVD “Het Lam Gods Bezongen”

Nu het Franse label JADE onze CD/DVD “Het Lam Gods Bezongen” op de markt brengt moet de voorraad die AQUARIUS in eigen beheer heeft aangemaakt van de hand. AQUARIUS hoopt op gretige afnemers, waardoor een deel van de hoge productiekosten gerecupereerd kunnen worden. Bij de CD/DVD ( in zes talen ) hoort ook een luxueus programmaboek dat het etiket kunstboek verdient.

aantal

CD/DVD

programmaboek

CD/DVD + programmaboek

1

22 €

10 €

30 €

3

18 €

8 €

25 €

Telkens inclusief verzendkosten
Bij grotere afname maken we een prijsje.

Sla twee vliegen in één klap: verras uw vrienden met een cadeau en steun AQUARIUS. In ruil maken wij voor u fijne, nieuwe programma’s.

Bij de twaalf panelen van het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck koos Bijbelexpert Prof.Dr. Peter Schmidt de mooiste koormuziek uit onze Europese muziekgeschiedenis: van gregoriaans tot Gorecki.

In één hoes vindt u zowel een CD als een DVD. Op de CD zijn de 17 geselecteerde koorwerken te horen. Op de DVD hoort u Peter Schmidt kort vertelllen over de panelen van het Lam Gods en waarom hij welke koorwerken daarbij koos, afgewisseld met een vertolking van de koorwerken door AQUARIUS. U ziet ondertussen een prachtige montage van het Lam gods tot in het kleinste detail afgewisseld met beelden van AQUARIUS.

opname: 6-8 november en 1 december 2009, O.L.V. Presentatiekerk, Sint-Niklaas, België

Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. - Johan Kennivé , SIG 2010-1

DVD/CD bestellen bij Aquarius: 22 € (België) of 28 € (Europa)

 

Verder lezen: CD/DVD Het Lam Gods bezongen

CD KURT SCHWAEN Music for Choir

KURT SCHWAEN Music for Choir

De Duitse componist Kurt Schwaen (1909-2007) kan men de Nestor van de Duitse muziek van de 20ste eeuw noemen. Hij leefde onder het nazisme, het DDR communisme en in het verenigde Duitsland. Ondertussen schreef hij een immens oeuvre bij elkaar van meer dan 600 werken. Op deze CD een selectie uit zijn zeer verscheiden a cappella koorwerk.

meer info over Kurt Schwaen: www. kurtschwaen.de

opname: augustus-september 2008, Kerk O.L.V. Presentatie Sint-Niklaas, België

sound engineer: Yannick Willox

Megadisc, MDC 7795

http://www.megadisc-classics.com/album/kurt-schwaen-music-choir

CD bestellen bij Aquarius: 15,00 €  (België) of  18,5 €  (Europa)

 Kurt Schwaen - Wenn du zu mir kommst by Aquarius chamber choir

CD SYLVANO BUSSOTTI Il catalogo è questo

CD  Sylvano Bussotti Il catalogo è questo

Sylvano Bussotti (° 19 31) geldt als een van de Italiaanse voortrekkers van een revolutionaire muzikale avantgarde, die nooit zijn progressieve idealen verloochende. In de opname (2 CDs) van zijn magnus opus “Il catalogo è questo” waaraan het vrouwenkoor van AQUARIUS in de finale meewerkte, valt deze boude muziek voor de toekomst onverkort te bewonderen. We werkten hier samen met het Orchestre Philharmonique du Luxembourg onder de leiding van Arturo Tamayo.

Opname  september 2006, conservatorium Luxemburg

Timpani Records 2c2114

www.timpani-records.com

 

CD SCHUMANN Romances and Ballads

CD SCHUMANN Romances and Ballads

Van al Schumanns muziek is zijn koorwerk allicht het minst bekend. Ten onrechte. Zijn genie doorstraalde alles wat hij schreef. Zijn integrale balladen en romancen die op deze CD te horen zijn overschaduwen alle koormuziek die in zijn tijd geschreven werd.

opname: 1-3 juli 2004 en 26 februari 2006, O.L.V. Presentatiekerk, Sint-Niklaas, Belgium

Naxos 8.570456

info : http://www.naxos.com/catalogue/item.asp?item_code=8.570456

CD bestellen bij Aquarius: 8,00 €  (België) of  11,5 €  (Europa)

 

CD LUCIEN POSMAN some Blake works

cd LUCIEN POSMAN some Blake worksLucien Posman (°1952) wordt al eens de Vlaamse William Blake componist genoemd. Dat was een tijd lang geldig toen hij voor al zijn vocale werken (liederen, koren) teruggreep naar de visionaire teksten van de grote Engelse dichter-graficus. Op deze CD hoort u hoe deze belangrijke Vlaamse koorcomponist uitdrukking geeft aan de maatschappelijke bewogenheid en de mystieke visioenen van deze helderziende schrijver.

opname 12-14 april 2002, Gent, kapel Bijloke abdij

Cyprès, CYP 4616

meer info: www.cypres-records.com

CD bestellen bij Aquarius 10 €  (België) of  12 €  (Europa)

Lucien Posman - The Little Girl Found by Aquarius chamber choir

   
© ALLROUNDER